100 miliona evra kredita od Nemacke razvojne banke

100 miliona evra kredita od Nemacke razvojne banke

Preduzećima, domaćinstvima i lokalnim samoupravama u Srbiji od danas su dostupni zajmovi iz kreditne linije Nemačke razvojne banke (KfW) u iznosu od 100 miliona evra, najavljeno je u Narodnoj banci Srbije (NBS).

Kako je rečeno na konferenciji za novinare povodom potpisivanja ugovora o kreditu u NBS, banka KfW je u ime nemačke vlade odobrila kreditnu liniju Srbiji za finansiranje projekata u oblasti poljoprivrede, energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i opštinske infrastrukture.

Krediti će se korisnicima plasirati preko posredničkih banaka – Komercijalne, Prokredit banke (Procredit) i Čačanske banke, a NBS je agent Republike Srbije u realizaciji tog zajma.

Komercijalna banka plasiraće 30 miliona evra u poljoprivredu i prehrambenu industriju i 25 miliona evra za opštinsku infrastrukturu.

Preko Prokredit banke 40 miliona evra kredita biće plasirano za poljoprivredu i prehrambenu industriju, a preko Čačanske banke pet miliona evra za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju.

Maksimalan iznos pojedinačne pozajmice iz te kreditne linije KfW-a je milion evra za poljoprivredu i za energetsku efikasnost i obnovljivu energiju i do 1,2 miliona evra za opštinsku infrastrukturu.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *