Do kraja godine oko 2,5 miliona turista u Srbiji

Do kraja godine oko 2,5 miliona turista u Srbiji

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je da je broj turista u Srbiji od početka godine povećan za 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine.
Ona kaže da je Srbiju posetilo 1,264 miliona turista, te da je broj stranih turista povećan za 10 odsto i da oni najčešće dolaze u Beograd, Novi Sad i na Kopaonik.
Što se tiče domaćih turista, kako kaže, njihov broj je povećan za oko 15 odsto, odnosno u brojkama – 724.000 domaćih turista, a oni kao destinacije najčešće biraju Zlatibor, Kopaonik i Vrnjačku banju.
Kako kaže, povećanju broja turista doprinelo je subvencionisanje za odmor putem vaučera, ali je doprinelo i promovisanje Srbije i turističke kampanje.
– Preko 39.000 građana do sada se prijavilo za vaučere. Najveći broj njih su penzioneri – rekla je Labović na RTS-u i dodala da je značajno povećan broj dana i da je sada prosek oko osam i po dana.
Ona kaže da je cilj da se do kraja godine dostigne da Srbiju poseti 2,5 miliona turista i da je to dostižno, s obzirom na to da će u avgustu biti dosta manifestacija poput Guče, Nišvila, Bir festa, Prve harmonike u Soko Banji.
Turisti koji su odmarali u Srbiji, nastavlja ona, najveći broj je zadovoljan uslugom, a ima i onih koji se žale na putnu infrastrukturu, nedovoljno dodatnih sadržaja.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *