Obuka za izradu projekta u programu Horizont 2020

Obuka za izradu projekta u programu Horizont 2020

Dvodnevna obuka se održava u

Petak:  12. maja 2017. god. od: 15.00-19.30 sati

Subota: 13. maja 2017. god. od: 09.00-14.30 sati


u PKS-RPK Novi Sad, Narodnog fronta 10/I

Polaznici obuke će naučiti da: prate raspoložive programe i fondove EU; pristupe fondovima i programima EU; razviju i unaprede veštine pisanja projektnih predloga, finansijski planiraju projekte, usklade zahteve projekta i finansijera, metodologiju i tehnike projektnog menadžmenta, efikasnije i efektivnije realizuju projektne predloge, povećaju sopstveni kreativni potencijal.

Seminar je namenjen: menadžerima nižeg, srednjeg i višeg nivoa koji su uključeni u realizaciju projektnih zaduženja i aktivnosti, nosiocima aktivnosti sa zadacima implementiranja novih usluga i procesa

Horizont 2020 je novi program EU za period od 2014. do 2020. godine, i predstavlja dobru priliku za finansiranje preduzeća u oblasti istraživanja i inovacija. Osnovna svrha ovog programa, koji je otvoren za veliki broj privrednih grana, je ubrzavanje realizacije ideje od laboratorije do tržišta. Na ovaj način Horizont 2020 doprinosi privrednom rastu, otvaranju radnih mesta i unapređenju konkurentnosti privrede. U odnosu na prethodni period, pravila za korišćenje finansijskih sredstava su pojednostavljena kako bi olakšali mogućnost za konkurisanje i upravljanje novčanim sredstvima, posebno za mala i srednja i preduzeća.

Pravo učešća u Horizontu 2020 imaju mala i srednja preduzeća, velike kompanije, istraživačke grupe na univerzitetima, istraživački instituti, pojedinačni istraživači, kao i vladine, nevladine i privatne organizacije, institucije i dr.

Cilj seminara:  naučiti pratiti raspoložive programe i fondove EU; razviti i unaprediti veštine pisanja projektnih predloga, finansijski planirati projekte, naučiti metodologiju i tehnike projektnog menadžmenta

Polaznici dobijaju:  kratak pregled predavanja, konsultacije sa  predavačima, osveženje na pauzama, sertifikat PKS o odslušanoj obuci.

PRIJAVLJIVANJE se vrši isključivo putem elektronske aplikacije kod PK SRBIJE na linku: PRIJAVA

KONTAKT: Jelena S. Stankov 021/ 48 020 85,  065/ 8 560 382, jelena.stankov@pks.rs

KOTIZACIJA: 15.000,00 dinara po učesniku (+ PDV)

PREDAVAČI:

Prof. dr MLADEN RADIŠIĆ, profesor na FTN, Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment, predstavnik Evropske preduzetničke mreže i programa Erazmus za mlade preduzetnike Univerziteta u Novom Sadu.

Mr NATAŠA VUJNOVIĆ-SEDLAR, predstavnik Evropske preduzetničke mreže evropskog projekta za pomoć malim i srednjim preduzećima, kontakt osoba za H2020 program na području Srbije.

 AGENDA – Obuka za pisanje projekata u programu HORIZONT 2020

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Skoči na traku sa alatkama