Osnovna obuka za posrednike – Medijatore

Osnovna obuka za posrednike – Medijatore

Petodnevni akreditovani trening za posrednike – medijatore

Partneri za demokratske promene Srbije (Partneri Srbija) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije-Regionalnom provrednom komorom Južnobačkog upravnog okruga Novi Sad, ponovo organizuju ovu obuku u cilju sticanja znanja i veština za obavljanje poslova posrednika – medijatora u rešavanju sporova, kao i za unapređenje veština komunikacije i pregovaranja, upravljanja i rukovođenja, prevencija i rešavanje sukoba u svakodnevnom radu. Ova obuka, koja se organizuje u skladu sa Pravilnikom o programu obuke za posrednika („Službeni glasnik RS, br. 146/14)“, akreditovana je od strane Ministarstva pravde Republike Srbije i jedan je od uslova za dobijanje Dozvole za posredovanje i sticanje prava na upis u Registar posrednika pri Ministarstvu pravde Republike Srbije.

 Na osnovnoj obuci za posrednike-medijatore biće obrađene sledeće teme:

 • Pojam i vrste tehnika alternativnog rešavanja sporova
 • Pravni okvir za primenu posredovanja – medijacije (nacionalni i međunarodni propisi)
 • Razumevanje konflikta, pristupi konfliktu i analiza konflikta
 • Veštine komunikacije, Upravljanje sukobima
 • Pojam, načela i stilovi posredovanja – medijacije
 • Priprema za medijaciju, faze medijacije i uloga medijatora
 • Postupak posredovanja, saradnja sa advokatima i učešće trećih lica
 • Veštine pregovaranja, prevazilaženje blokada, zaključenje sporazuma
 • “Best practices“ (najbolja praksa) medijatora iz SAD i Evrope, praktični primeri, vežbe i simulacije
 • Standardi ponašanja medijatora i etička pitanja

Predavači:

 • Dragana Ćuk Milankov,psiholog, medijatorka, Centar za alternativno rešavanje sukoba
 • dr Jelena Arsić, medijatorka, Pravni fakultet Univerziteta Union
 • Blažo Nedić,advokat, regionalni medijator Svetske banke, Partneri Srbija

Obuka je namenjena rukovodiocima i zaposlenima u javnim i privatnim institucijama i organizacijama, direktorima i menadžerima privrednih društava, advokatima, pravnicima, stečajnim upravnicima, izvršiteljima i svima koji žele da se bave poslom posrednika-medijatora, kao i da savladaju veštine konstruktivne komunikacije, pregovaranja i medijacije.

KOTIZACIJA obuhvata: nastavu, materijale za obuku, osveženje i sertifikat o završenoj obuci, iznosi 24.000,00 dinara ( bez PDV-a).

Prijava se vrši isključivo elektronski, putem linka: PRIJAVA

Partneri Srbija razvili su bogato iskustvo u primeni medijacije, obuke i savetovanja kroz podršku različitim institucijama u uspostavljanju sistema za pružanje usluga medijacije i akreditovani su od strane Ministarstva pravde RS za organizovanje osnovne i specijalizovanih obuka za medijatore, kao i specijalizovane obuke za medijatore u postupcima sporazumnog finansijskog restrukturiranja. Partneri Srbija pružaju usluge medijacije brojnim međunarodnim i domaćim institucijama i organizacijama, učestvovali su u radu Radne grupe Ministarstva pravde za izradu novog Zakona o posredovanju u rešavanju sporova, a kroz brojne projekt u ovoj oblasti pomogli su i uspostavljanje sistema medijacije u okviru službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, podržali su osnivanje prvog Centra za mirno rešavanje sporova u lokalnoj zajednici na Opštini Voždovac i četiri kancelarije lokalnih ombudsmana, te pružaju podršku Centru za usluge i medijaciju PKS u postupku sporazumnog finansijskog restrukturiranja privrednih društava sa ciljem poboljšanja poslovne i investicione klime u Srbiji.

Kontakt osoba za sve informacije u PKS-RPK Novi Sad je Danijela Nišavić na tel. 021/480 20 85, ili e-mail: danijela.nisavic@pks.rs

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *