Amčamps – Mladi lideri promena

Amčamps – Mladi lideri promena

Četvrti ciklus edukativnog programa „Amčamps – Mladi lideri promena”, u kojem učestvuju najperspektivniji studenti završnih godina Univerziteta u Beogradu i mladi menadžeri
kompanija članica Američke privredne komore u Srbiji, svečano je otvoren u hotelu „Metropol”.
Na skupu je rečeno da je cilj programa sinergija akademskog i korporativnog sektora radi većeg zapošljavanja mladih.U edukativnom programu „Amčamps ” do sada su učestvovala 63 studenta, koji su po njegovom okončanju dobili priliku da naučeno usavršavaju kroz praksu u kompanijama članicama Amčama.

Na svečanom otvaranju programa održan je i „speed dating”, tokom kojeg je svakom studentu dodeljen mentor.Četvrtu generaciju programa čine 22 pažljivo odabrana studenta i isto toliko mladih menayera najuspešnijih kompanija u Srbiji.

Program je takmičarskog karaktera, a najbolji polaznici dobijaju vredne nagrade poput stipendije za MBA i master studije na Univerzitetu „Šefild”.– Zahvaljujući ovom programu, studenti su u prilici, ne samo da iz prve ruke čuju iskustva menayera multinacionalnih i domaćih kompanija već i da iskažu sve svoje sposobnosti – rekla je izvršna direktorka Amčama Vera Nikolić Dimić. – Na taj način oni stiču neophodna znanja i veštine koje im pomažu da se prilagode potrebama tržišta rada u Srbiji.
Ona je istakla da obrazovanje predstavlja osnov s kojim ulazimo u život, ali i sponu između obrazovanja i privrede.– Vi ćete voditi ovu zemlju napred u narednim godinama – poručila je Vera Nikolić Dimić studentima.
Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *