Asocijacija poljoprivrednika: Stanje u agraru neodrživo

Asocijacija poljoprivrednika: Stanje u agraru neodrživo

Predstavnici udruženja poljoprivrednika, okupljeni u Asocijaciju poljoprivrednika, na sastanku održanom 3. marta zaključili su da je stanje u agraru neodrživo zbog nerada nadležnih državnih institucija i administracije u Republici Srbiji.

– Dobro je poznato da proizvođači mesa, a posebno mali proizvođači mleka u poslednje vreme trpe velike gubitke, usled niskih cena i loših uslova ili otkazanog otkupa – navodi se u saopštenju ove asocijacije.

Iz tih razloga oni su se obratili predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću jer, kako navode, nepreduzimanje ničega dogovorenog od strane nadležnih iz Ministarstva poljoprivrede i drugih odgovornih, stočarstvo će dovesti u još teži položaj i do potpunog gašenja.

Posle niza zahteva, sastanaka sa nadležnima od strane udruženja poljoprivrednika za prevazilaženje problema u agraru, da se zaključiti da Ministarstvo poljoprivrede ne može ili ne zna da radi na unapređenju poljoprivrede. Zato, ako je poljoprivreda važna poljoprivredna grana u Republici Srbiji mora joj se dati više značaja, kažu u Asocijaciji poljoprivrednika. Oni zahtevaju i da ubuduće Ministar poljoprivrede mora imati i status podpredsednika Vlade Republike Srbije.

– Krajnje je vreme da se uvaži značajna uloga agrara kako bi zaustavili kontinuitet propadanja naše poljoprivrede i ruralnog razvoja. U nadi  da ćete uvažiti naše zahteve i zahteve Udruženja poljoprivrednika, očekujemo Vašu hitnu intervenciju i odgovor – zaklučuju predstavnici asocijacije u obraćanju predsedniku Vlade.

Izvor: Agronews

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *