Bliže Grčka i Hrvatska nego Palić, Dunav…

Bliže Grčka i Hrvatska nego Palić, Dunav…

Oni koji bi želeli da ga provedu na nekoj od poznatih turističkih destinacija u Vojvodini – Palićko jezero, Fruška gora, krstarenje Dunavom, Tisa, leto na salašu… – veoma teško će preko turističkih agencija pronaći tipičnu ponudu za to pa će morati da se za mesto u hotelu ili privatnom smeštaju raspitaju samostalno.

Dok je ponuda aranžmana za odlazak na godišnji odmor u neku od zemalja na koje naši građani tradicionalno putuju odlična i zaista se može reći primerena za različitu debljinu yepova, za boravak u Vojvodini je gotovo nema jer, kako kažu u agencijama, nema ni mnogo interesovanja.

Zbog toga za boravak u banjama, hotelima ili privatnom smeštaju u Vojvodni zainteresovanima preostaje da se o svemu što ih interesuje raspitaju sami, uz pomoć interneta ili preporuka prijatelja ili da se direktnim pozivom na željenu destinaciju upoznaju s ponudom i cenama.

3.000 dinara dnevno treba izdvojiti za polupansion

Kako kažu u turističkim agencijam,a klasične ponude, poput aranžamana za odmor u Grčkoj, Turskoj, Španiji, Hrvatskoj i svim drugim  zanimljivim destinacijama van Srbije, za boravak na nekoj od vojvođanskim destinacija nema. Ipak, ukazuju na to da je moguće i da je to uobičejena praksa da se, kada klijenti zatraže informaciju o boravku u nekom od hotela ili privatnom smeštaju u turističkim destinacijama u Vojvodini, odgovori na zahtev i rezerviše.

Romantični vikend

Iako je ponuda za boravak u Vojvodini mala, ima i onih koje su tražene, a među njima je romantični vikend na Paliću i Kelebiji. Te destinacije najšečće su odredište tek venčanih, a za svadbeno vikend-putovanje cena dva polupansiona u standardnoj sobi je 6.700 dinara po osobi, dok je specijalna ponuda, koja uključuje jahanje, vožnju fijakerom, korišćenja spa ponude… 7.800 dinara po osobi.

Po rečima Violete Kočić iz turističke agencije „Avenija”, klasične ponude za boravak u Vojvodini nema, ali se na zahtev klijenta može uraditi rezervacija u nekom od hotela ili privatnom smeštaju. 

„Građani veoma retko, posebno tokom leta, traže aranžmane za boravak na nekoj od turističkih destinacija u Vojvodini. Ipak, kada nam se neko javi i želi da provede godišnji odmor negde u Vojvodini, uradimo sve što je potrebno i rezervišemo smeštaj“, kaže Violeta Kočić.

Po njenim rečima, cene se razlikuju u zavisnosti od vrste smeštaja, destinacije, vrste aranžamana, a za polupansion je potrebno oko 3.000 dinara dnevno.

4.990 dinara košta jednodnevni izlet

Ni u turističkoj agenciji „Magelan”, ukazuje Stevo Jelić, takođe nema ponude klasičnih aranžmana za letovanja u Vojvodini, ali postoji bogata ponuda za boravak u Vojvodini, a reč je uglavnom o jednodnevnim izletima – poseta dvorcima Vojvodine, obilazak fruškogorskih manastira, poseta vinarijama… Po njegovim rečima, u ponudi je i jednodnevni izlet – krstarenje Dunavom, koje je veoma privlačan turistima.

Polazak je iz Novog Sada, a do Donjeg Milanovca se putuje autobusom, a potom se prelazi na brod i u večernjim satima se, takođe autobusom, vraća za Novi Sad, a cena je 4.990 dinara.

„U „Magelanu” je jedan od najznačajnijih segmeta rada dovođenje stranih turista u Srbiju, a ponuda je raznovrsna. Osim boravka u Beogradu i Novom Sadu, ta ponuda uključuje posetu najpoznatijim turističkim destinacijama u Srbiji, a aranžmani uključuju i putovanja u okolne zemlje – Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju…“, kaže Jelić.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *