Čadež očekuje reakciju privrednika Hrvatske zbog zatvaranja granice

Čadež očekuje reakciju privrednika Hrvatske zbog zatvaranja granice

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Cadež izrazio je 21. septembra 2015. godine uverenje da će, posle odluke hrvatskih vlasti da zatvori teretni saobraćaj iz Srbije, sutra reagovati poslovna zajednica susedne države.

On je naveo da se nada da će ona poslati jasan signal političkom vrhu Hrvatske – „ponašajte se odgovorno, ovo nisu rešenja„.

– Zbog ovoga što se dešava na graničnim prelazima ne trpi samo Srbija, ne trpi samo Hrvatska, već i zemlje Jugoistočne Evrope. Radi se o jednoj od najznačajnijih saobraćajnica u ovom delu Evrope kroz koji prolazi transport robe – ukazao je Čadež u izjavi za B92.

Govoreći o najavljenom paketu mera reformi PKS i komorskog sistema Srbije, Cadež je rekao da te mere imaju jedan jedini cilj da PKS postane pravi uslužni servis privrede i privrednicima.

Čadež je najavio da od 22. septembra 2015. godine kreće četiri paketa usluga: pravna savetovanja privrednicima, preko kol centra, interneta i drugim vidovima komunikacija , gde oni u svakom momentu mogu dobiti pravovremenu informaciju i savet, kao što su informacije oko carinskih propisa i postupaka za izvoznike i uvoznike.

 

 

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *