Čadež na sajmu prehrambene industrije u Kelnu

Čadež na sajmu prehrambene industrije u Kelnu

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež je 8. oktobra 2017. godine posetio izlagače iz Srbije na Medjunarodnom sajmu prehrambene industrije „ANUGA 2017“ u Kelnu gde, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), izlaže 21 kompanija.

„ANUGA“ je najveći svetski sajam prehrambene industrije, a održava se svake druge godine u Kelnu. Ove godine na sajmu je 7.000 izlagača iz 98 zemalja, a očekuje se više od 160.000 posetilaca iz 187 zemalja.

Proizvođači iz Srbije od 7. do 11. oktobra predstavljaju proizvode na dva nacionalna štanda – u paviljonu gotovih proizvoda „Fine Food“ i u paviljonu zamrnutih proizvoda „Frozen Food“, saopštila je PKS.

U hali za gotove proizvode („Fine Food“), nalaze se „Pionir“, „Jaffa“, „Yumis“, „Bilje Borča“, „Basket“, „Agranela“, „Zdravo organik“, „PFI Groser“, „Interfood 60“, „ACM Drying“.

U hali za zamrznute proizvode („Frozen Food“) izlažu: „Sicoberry“, „PIK Bečej“, „Mirax Agrar“, „Planter“, „ITN“, „Voćar“, „Master fruit“, „Jugprom“, „Hibrid“, „Laki“, „All Berries“.

Proizvođači iz Srbije zadovoljni su učešćem i organizacijom nastupa na sajmu očekujući nove poslove i partnere, prenela je PKS.

Predsednik PKS je podsetio da je na prošlom sajmu „ANUGA“ izlagalo 15 kompanija, da je održano oko 700 sastanaka, a ugovoreni su poslovi vrednosti četiri miliona evra.

Privreda Srbije će se ove godine predstaviti na 18 svetskih sajmova .Čadež je rekao da će PKS domaćim preduzećima ;pomoći organizacijom učešća na svetskim sajmovima, povezivanjem s potencijalnim partnerima, i kroz stručne analize tržišta na koja mogu da plasiraju svoje proizvode.

Izvor: Beta

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *