Čelnici Novog Sada sastali se sa predstavnicima EBRD

Čelnici Novog Sada sastali se sa predstavnicima EBRD

Delegacija Novog Sada, koju je predvodio gradonačelnik Miloš Vučević, razgovarala je danas u Gradskoj kući sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na čelu sa direktorom Danielom

Vučević je naglasio da ovaj susret predstavlja nastavak razgovora o mnogobrojnim započetim temama na prethodnom sastanku, a da je cilj današnjeg zasedanja konkretizacija dalje saradnje.

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj istakli su da je ova poseta Novom Sadu samo nastavak uspešno započete saradnje, i osvrnuli se na prethodno održan sastanak sa gradskim celnicima u martu mesecu tekuce godine.

Teme koje su zapocete u prethodnom periodu, a o kojima se konkretnije govorilo danas u Gradskoj kući bile su vezane za javnu rasvetu u gradu, za unapredjenje energetske efikasnosti u JP SPC Vojvodina“ (SPENS), kao i za oblast javnog prevoza, a razmatrane su i druge teme u vezi sa finansiranjem infrastrukturnih projekata grada. Sagovornici su se sporazumeli da će Evropska banka za obnovu i razvoj zajedno sa Gradom Novim Sadom u narednom periodu formirati projektne timove koji će isključivo biti u funkciji podrške za iznalaženje najboljeg modela za projekat javne rasvete, kao i za pitanja u vezi sa JGSP „Novi Sad“ i JP SPC „Vojvodina“.

Učesnici razgovora izrazili su zadovoljstvo zbog konkretno iznetog plana za dalje postupanje u pravcu realizacije navedenih projekata, i naglasili da je već uspešna saradnja sada na korak bliže svom ostvarenju zahvaljujući spoljnoj saradnji i otvorenosti za partnerstvo.

Izvor. Blic/Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *