Četvrti „Dunavski biznis-forum”

Četvrti „Dunavski biznis-forum”

Predstojeći četvrti „Dunavski-biznis forum” u Novom Sadu prilika je da se međunarodnoj javnosti predstave potencijali Srbije kao jedne od najpoželjnijih destinacija za investiranje – izjavio je direktor kompanije „Medija invent“ Vlado Markanović.

Za taj međunarodni skup, koji će biti održan od 7. do 9. oktobra na Univerzitetu u Novom Sadu i u Skupštini Vojvodine, učešće je najavilo više od 1.000 privrednika, naučnika i stručnjaka iz različitih oblasti iz svih 14 zemalja Podunavskog regiona.

– Osnovni zadatak „Dunavskog biznis-foruma”, osnovanog u saradnji privatnog i javnog partnerstva „Medija inventa“ i Pokrajinske vlade, jeste da „promoviše Dunavsku strategiju i da ubrza sprovođenje tog veoma važnog dokumenta za efikasnije korišćenje potencijala zemalja kroz koje protiče Dunav“ – napomenuo je Markanović.

Istakavši izuzetne rezultate prethodna tri foruma, naročito mnoga internacionalna priznanja tom projektu, on je posebno naglasio značaj takvog „povezivanja ljudi, ideja i tržišta, pre svega radi racionalnog, efikasnog i korisnog privređivanja u ovom delu Evrope“.

Teme na predstojećem skupu obuhvatiće prioritete i stubove razvoja u okviru Dunavske strategije, a jedna od njih je „Diplomatija u službi privrednog povezivanja i razvoja Dunavskog regiona“. Biće razmatrana i mnoga pitanja konkurentnosti, preduzetništva, energetike, agrara, novih tehnologija, javne uprave, medija i druga.

Organizatori „Dunavskog biznis-foruma” će, sad već po tradiciji, dodeliti priznanja „Dunavski kapetan“ – za najbolji nacionalni biznis, i „Dunavski cvet“ – za ličnosti koje su najviše doprinele sprovođenju Dunavske strategije.

Prvi „Dunavski cvet“ dodeljen je sadašnjem evropskom komesaru za susedsku politiku i proširenje EU Johanesu Hanu, a dobitnici su bili i direktor Instituta evropskih regiona u Salcburgu Franc Šausberger i dirigent Zubin Mehta.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *