„DAJEM SVE DA BUDEŠ MOJ“ Banke, mobilni i kablovski operateri ne biraju sredstva za privlačenje klijenata

„DAJEM SVE DA BUDEŠ MOJ“ Banke, mobilni i kablovski operateri ne biraju sredstva za privlačenje klijenata

U potrazi za novim klijentima, banke, mobilni i kablovski operateri danas nude kredite sa kamatom od nula odsto, besplatne telefone, popuste od 50 odsto na tarife…
Sve može, samo postani klijent: Besomučna borba za tržište, zaradu i preotimanje korisnika

„Dajem sve samo da postaneš moj“, nova je deviza kompanija koje žive od novca građana kojima se dodvoravaju na sve moguće načine.

U ponudi banaka su povoljni keš krediti, a najnoviji hit su beskamatni zajmovi do 3.000 evra uz trošak od svega 300 dinara mesečno za održavanje.
– Banke finansiraju i skutere bez kamate, uz putno osiguranje daju karticu za plaćanje u inostranstvu bez troškova konverzije valuta, a značajno su spustile i kamate na stambene kredite. Uslov je da postanete njihov klijent i kod njih prenesete platu – kažu u jednoj banci.

Kažu da su na ovakve povlastice najspremnije manje banke koje se bore za tržište i opstanak u konkurenciji od 30 banaka. Sličnu taktiku imaju i mobilni i kablovski operateri. Spremni su da daju popuste i do 50 odsto na tarife, besplatne telefone… Prave pakete, pa za staru cenu interneta dobijate i besplatne minute u fiksnoj i mobilnoj mreži.
– Za novi ugovor pojedine kompanije daju vaučere sa popustom do 25 odsto na mesečnu pretplatu tokom cele ugovorne obaveze. Moguće je dobiti i 3GB interneta, ali i 50 odsto više poruka, minuta… – kažu u jednoj telekomunikacionoj kompaniji.

NOPS: ŠIROM OTVORITE OČI
Goran Papović, predsednik NOPS, upozorava i apeluje da građani širom otvore oči.
– Ima kompanija koje nude pogodnosti, ali je pitanje šta se krije iza ponude. Imate, recimo, reklamu da je kamata na stambeni kredit ispod tri odsto, ali tek kada odete u banku čujete da je to samo u prve tri godine otplate – upozorava Papović za „Blic“.
Izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *