Dan dobavljača je velika šansa za male kompanije

Dan dobavljača je velika šansa za male kompanije

Više od 160 kompanija iz Srbije do sada je razgovaralo sa predstavnicima velikih stranih kompanija o mogućnostima uključivanja u njihovu dobavljačku mrežu u okviru manifestacije „Dan dobavljača“ koja je organizovana u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Kako su Tanjugu kazali u PKS, srpske firme koje su učestvovale u razgovorima sa predstavnicima velikih kompanija medju kojima su Airbus, Sukhoi, Simens, Rosteh-avtovaz-Kamaz, Eberspaćer, kao i Cumtobel grupa, zadovoljne su rezultatima razgovora, posebno one koje su prošle predkvalifikaciju i ušle u narednu fazu postupka ocenjivanja dobavljača.

„Svi učesnici imali su mogućnost da u direktnom kontaktu dobiju sugestije šta je potrebno da u poslovanju unaprede, kako da proces proizvodnje pojačaju novim tehnologijama ili mašinskim parkom“, ističu u toj srpskoj asocijaciji privrednika.

Kako se navodi, PKS će nastojati da u narednom periodu pruži podršku domaćim privrednicima prilikom prevazilaženja problema integracije u internacionalne lance dobavljača.

Dodaju i da su najperspektivniji sektori metaloprerade, automobilske industrije, mašinogradnje, elektro industrije, kao i prerada plastike.

„Dani dobavljača velika su šansa za male i srednje kompanije iz Srbije da se sretnu sa svetski poznatim brendovima i razgovaraju o mogućnostima da se uključe u njihovu dobavljačku mrežu“, tvrde u PKS-u.

Iz PKS poručuju da je veliki potencijal za saradnju domaćih firmi sa inostranim, ne samo u pogledu uključivanja u dobavljački lanac, već i kroz prenos znanja i najsavremenijih tehnologija.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *