DDOR dobio priznanje za brigu o svojim klijentima

DDOR dobio priznanje za brigu o svojim klijentima

„DDOR Novi Sad“ prva je osiguravajuća kuća u Srbiji koja je dobila ISO sertifikat za postupanje po prigovorima potrošača i žig „Zaštićen potrošač“. Ovaj sertifikat ima za cilj utvrđivanje i sprovođenje efikasnog načina rešavanja prigovora korisnika osiguranja, a kako bi se to postiglo obavezno je da svi zaposleni budu upoznati sa ovim poslovnim procesom i uključeni u proces rešavanja prigovora.

„Takođe smo ponosnI što kao prvo osiguranje u Srbiji od sad ističemo i žig „Zaštićeni potrošač“, koji nam je dodelila Republička unija potrošača. Njime ćemo u narednom periodu garantovati klijentima da pružamo najviši kvalitet usluga na tržištu i time štitimo njihova prava. Žig predstavlja zakonom zaštićeni znak poverenja namenjen potrošačima kao garant da je određeno preduzeće dostiglo najviši nivo kvaliteta usluga koje nudi“, kažu iz DDOR-a.

Poštovanje zakona i dobrih poslovnih običaja u ovoj oblasti nije samo interes potrošača, već i kompanija koje se na taj način angažuju u fer konkurentskoj borbi na tržištu, koja vodi boljim poslovnim rezultatima, ali i nižim cenama i višem kvalitetu. Strategija zaštite potrošača je i u skladu sa zahtevima EU za kreiranje boljeg okruženja za potrošače.

Izvor: http://www.021.rs,

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *