Devizno poslovanje – dostavljanje izveštaja NBS

Devizno poslovanje – dostavljanje izveštaja NBS

  

instruktivni  trening-seminar održava se u PKS-RPK Novi Sad

Seminar je namenjen: svim privrednim subjektima, preduzećima i preduzetnicima koji se bave uvozom roba i usluga i onima koji imaju nameru da se bave spoljnom trgovinom.

Cilj seminara je detaljno upoznavanje sa postojećim i novim propisima i posebno sa najnovijim Zakonom o deviznom poslovanju.

Teme:

  • Dokumenta koja se dostavljaju  Narodnoj banci Srbije
  • DI – 1, DI-2, GRU OBRASCI, Popunjavanje – primer;
  • Rokovi  i način evidentiranja kreditnih poslova kod Narodne banke za spoljnotrgovinske poslove koji su započeti pre godinu dana i nisu plaćeni ili naplaćeni u zakonskom roku;
  • Dostavljanje i popunjavanje P1, P2 i O1 obrasca

Ukoliko je jedan od osnivača strano pravno ili fizičko lice, ili firma osnivač ili suosnivač firme u inostranstvu, onda postoji obaveza redovnog dostavljanja propisanih izveštaja Narodnoj banci Srbije prema Zakonu o deviznom poslovanju.

Trening je u praksi dokazana simbioza teoretskog znanja i praktičnog iskustva u spoljnotrgovinskom poslovanju i namenjen je svim privrednim subjektima, preduzećima i preduzetnicima koji se bave uvozom roba i usluga i onima koji imaju nameru da se bave spoljnom trgovinom.

Autor i predavač je BILJANA TRIFUNOVIĆ, vlasnik i direktor, “IFA – International Financial Agency” d.o.o, Beograd, koja aktivno primenjuje spoljotrgovinske i devizne propise u realizaciji ovih poslova za veliki broj domaćih i stranih kompanija.

Nakon završenog seminara, polaznici su osposobljeni da usvojeno znanje primene u samostalnom radu u ovoj najsloženijoj oblasti spoljne trgovine.

PRIJAVLJIVANJE se vrši isključivo putem elektronske aplikacije na linku kod PKS: 

 PRIJAVA

Polaznici dobijaju radni materijal, osveženje na pauzama i sertifikat PKS o odslušanom seminaru.

Kotizacija je 10.500,00 dinara po učesniku (+ PDV), a uplaćuje se nakon prijema profakture.

Kontakt osoba u PKS-RPK Novi Sad je Danijela Nišavić na tel. 021/ 48 020 88 ili 064/ 1194 735 ili e-mail danijela.nisavic@pks.rs

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *