DRŽAVA BEZ MILOSTI ZA PREKRŠAJE Poreznici stavili katanac i na dve privatne klinike

DRŽAVA BEZ MILOSTI ZA PREKRŠAJE Poreznici stavili katanac i na dve privatne klinike

Poreznici su tokom praznika prvi put zbog nepravilnosti u radu zatvorili dve zdravstvene ustanove, saznaje „Blic“. Prema saznanjima našeg lista, zatvorene su Klinika „Impuls“ iz Beograda i poliklinika „Dijagnostika centar“ iz Novog Sada. Kako su otkrili naši novinari, ove dve privatne zdravstvene ustanove zapečaćene su na sedam dana, a na objekte je stavljena crvena traka s jasnim natpisom „Poreska uprava“. Ova informacija potvrđena nam je i u Poreskoj upravi Srbije.

– U toku praznika po prvi put su kontrole proširene i na privatne zdravstvene ustanove u Beogradu i Novom Sadu. Prilikom obavljenih kontrola utvrđene su nepravilnosti u poslovanju, poput neizdavanja fiskalnih računa pacijentima, odnosno neevidentiranja usluga preko fiskalnih kasa – naveli su u Poreskoj upravi.

Kako su istakli, medicinske ustanove kod kojih je utvrđeno da ne poštuju zakonske procedure su privremeno zatvorene.

– Protiv odgovornih osoba podneti su zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti – dodali su u ovoj ustanovi.

Ipak, oni nisu mogli da nam otkriju i nazive zdravstvenih ustanova koje su zatvorili pozivajući se na stroge zakonske propise koji ih štite.

S druge strane, kako su naglasili, inspektori Poreske uprave nastavljaju pojačanu kontrolu poreskih obveznika širom Srbije, „kao jedan od efikasnih vidova borbe protiv sive ekonomije, proširujući obuhvat kontrola na različite delatnosti“.

– Poreska uprava će i u 2017. nastaviti sa aktivnostima koje podrazumevaju potpunu primenu propisa prema svim poreskim obveznicima na teritoriji Srbije. Apelujemo na sve poreske obveznike da poštuju propise i razvijaju kulturu plaćanja poreza – naglasili su u Poreskoj upravi.

Nagradna igra kao podsticaj

Odlukom Vlade Srbije 2017. i 2018. su proglašene za godine borbe protiv sive ekonomije, i to je označeno kao jedan od strateških prioriteta. U okviru toga prvog dana 2017. počela je i nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“. Sakupljanjem fiskalnih računa svi punoletni građani mogu da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje stan u Beogradu, put u Njujork, automobil „fijat 500L“, putovanja na planine i u banje u Srbiji, kao i mnogobrojne robne nagrade.

Izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *