DVE DIPLOME: Program Londonske škole ekonomije na beogradskom Ekonomskom fakultetu

DVE DIPLOME: Program Londonske škole ekonomije na beogradskom Ekonomskom fakultetu

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu zaključio je danas sporazum sa Univerzitetom u Londonu o realizaciji medjunarodnog programa osnovnih studija „Ekonomija i finansija“ koje paralelno obezbeđuju dve diplome – jednu izdatu od Univerziteta u Londonu i jednu izdatu od Univerziteta u Beogradu.

Svečano potpisivanje protokola o otpočinjanju realizacije ovog programa potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu Branislav Boričić i akademski direktor Londonske škole ekonomije Ričard Džekman, saopšteno je iz te visokoškolske ustanove.

Na ovaj način Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu je postao prva visoko-obrazovna ustanova u jugoistočnoj Evropi i jedna od malobrojnih u Evropi, koja nudi prestižne međunarodne osnovne studije iz ekonomije i finansija, po programu Univerziteta u Londonu, koje paralelno vode i ka dve diplome.

„Ovo je veliko priznanje za Ekonomski fakultet od najuglednijeg evropskog ekonomskog fakulteta. Ovaj medjunarodni program će doprineti i da dodatno unapredimo naše, već dobre, domaće programe. Fakultet se za ovaj program pripremao više od godinu dana i učinićemo sve da opravdamo poverenje koje nam je ukazano“, rekao je Boričić.

On je objasnio da će Londonska škola ekonomije i političkih nauka (LSE), kao fakultet – nosilac ovog programa, biti nadležna za definisanje nastavnog programa, pripremu nastavne literature i ispitnu verifikaciju studenata, dok će Ekonomski fakultet biti nadležan za izvodjenje nastave, koja će se obavljati na engleskom jeziku, kao i drugih pratećih aktivnosti u okviru programa.

Prema rečima dekana, troškovi studiranja na ovom programu biće u rangu školarina na domaćim univerzitetima, i iznosiće oko 2.000 evra po godini, što zapravo predstavlja školarinu koja će se plaćati Univerzitetu u Londonu.

Boričić je naglasio da će za najbolje studente biti obezbedjene stipendije i naveo da Ekonomski fakultet saradjuje sa više od 200 domaćih i inostranih kompanija i institucija.

S obzirom da program Ekonomskog fakulteta traje četiri godine, a program prestižne Londonske škole tri godine, studenti koji su ove godine upisali prvu godinu Ekonomskog fakulteta, nakon završene prve godine imaće priliku da se upišu na ovaj akademski program, rekao je Boričić.

Izvor: Blic/Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *