EBRD: Nastaviti reforme

EBRD: Nastaviti reforme

– Za brži ekonomski rast Srbije potrebno je više investicija – izjavio je vodeći ekonomista u Evropskoj banci za obnovu i razvoj Piter Tabak, i dodao da bi nova vlada u tom cilju trebalo da nastavi unapređivanje poslovnog okruženja koje je aktuelna vlada već započela.

On je citirao izveštaj EBRD-a o tranziciji, u kojem se navodi da nakon krize region, kojem pripada i Srbija, investira manje nego ranije, a to, dodao je, nije dovoljno.

– Srbija mora da investira više da bi ostvarila brži ekonomski rast. Neophodno je dalje unapređenje poslovnog okruženja koje će stimulisati priliv stranih investicija koje donose modernu tehnologiju, poboljšavaju produktivnost i konkurentnost, a time i podstiču ekonomski rast – kazao je Tabak u izjavi Tanjugu.

Po njegovim rečima, pobednik izbora bi trebalo da nastavi politiku fiskalnog prilagođavanja i strukturnih reformi, što, između ostalog, podrazumeva unapređenje pravnog okvira i rešavanje problema nenaplativih kredita. Vlada bi, kako je rekao, trebalo da dovrši reformu javnog sektora, ali tako da se uprkos smanjenju broja zaposlenih poboljša kvalitet usluga.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *