EKSKLUZIVNO – DRŽAVA VAS VODI U NJUJORK I DIZNILEND Otkrivamo sve detalje nagradne igre s fiskalnim računima

EKSKLUZIVNO – DRŽAVA VAS VODI U NJUJORK I DIZNILEND Otkrivamo sve detalje nagradne igre s fiskalnim računima

Velika nagradna igra s prikupljanjem fiskalnih računa srećnim dobitnicima donosi stan u Beogradu, automobil “fijat 500L”, te putovanja u Diznilend, Pariz i Njujork, ekskluzivno saznaje “Blic”.

Prema izvoru “Blica” iz Vlade Srbije, lutrija će najverovatnije krenuti početkom decembra, a prvo izvlačenje nagrada očekuje se u januaru 2017. godine.

– Što se tiče pravila igre, svi punoletni građani Srbije moći će da učestvuju. Potrebno je da svako sakupi pet fiskalnih računa sa minimalnim iznosom od 100 dinara, i to sa pet različitih prodajnih mesta. Kako bi se podstakle nenovčane transakcije, građani koji budu plaćali karticama takođe mogu da okušaju sreću, i to tako što će slati slipove u posebnoj koverti – navodi sagovornik “Blica” iz Nemanjine 11.

Nagradni fond

Sakupljene originalne fiskalne račune građani će slati poštom na adresu Poreske uprave Srbije.

Kako saznajemo, pored glavne nagrade, stana u prestonici, među ostalim će biti i vaučeri za putovanja unutar Srbije, telefoni, tableti, televizori, vaučeri za kućne aparate, manje nagrade u vidu hrane i još dosta toga.

– Još ne znamo tačan novčani fond za nagrade. Celu igru finansiraće donatori, a ne Vlada Srbije. Tim povodom se u petak, 28. oktobra u Beogradu održava donatorska konferencija na kojoj će biti predstavnici stranih ambasada, predstavnici delegacije EU u Srbiji, EBRD-a, GIZ-a, Svetske banke, USAID-a, ali i sve domaće i strane kompanije koje se odazovu pozivu Vlade. Očekujemo da sakupimo dosta novca – objašava naš sagovornik.

Još ne šaljite račune

Nakon što Vlada usvoji zaključak o preciznim pravilima nagradne igre, što se očekuje početkom novembra, krenuće se s operativnim delom, odnosno pripremom nagradne igre.

– Građani će o svemu biti obavešteni na vreme. To znači da još ne treba da šalju fiskalne račune, već kada zvanično počne igra – naglašava izvor “Blica”.

Vlada Srbije je 11. oktobra usvojila Odluku o proglašenju 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije, i to u sklopu Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Zašto je važno da dobijete fiskalni račun

– Poenta nagradne igre je u tome da građani shvate koliko je važno da za sve što kupe ili svaku uslugu treba po zakonu da dobiju fiskalni račun. On je dokaz da trgovci i preduzetnici koji pružaju određene usluge plaćaju državi poreze i rade legalno. Samo tako će u budžetu biti novca za plate nastavnika, doktora, policajaca ili za izgradnju bolnica, škola, puteva… – objašnjava sagovornik “Blica“.

Organizatori nagradne igre su Vlada Srbije, Poreska uprava, NALED i Državna lutrija Srbije.

Izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *