Evropsku banku zanimaju putevi…

Evropsku banku zanimaju putevi…

Šefica Regionalne kancelarije Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Dubravka Negre izjavila je , na sastanku s ministrom finansija Dušanom Vujovićem, da je ta banka zainteresovana za razvoj javno-privatnog partnerstva u Srbiji, kao i za dalji razvoj regionalnih projekata i puteva u okviru evropske transportne mreže.

Ona je ukazala na to da EIB planira da finansira i nove projekte u oblasti zdravstva i obrazovanja, energetike i zaštite životne sredine, kao i nove infrastrukturne projekte – puteve i železnicu.

Dubravka Negre je ocenila da je dosadašnja saradnja bila veoma uspešna te da postoji mogućnost za dalji rast partnerstva Srbije s tom finansijskom institucijom.

Ministar Vujović je, kako piše u saopštenju tog ministarstva, razgovarao sa šeficom EIB-a za Zapadni Balkan o aktivnim projektima u Srbiji u kojima učestvuje EIB i o budućoj saradnji. Vujović je istakao da je u Srbiji trenutno  aktivno 15 projektnih zajmova odobrenih od Evropske investicione banke, i izrazio očekivanje da će, kao i do sada, EIB nastaviti da bude pouzdan partner i pruža pomoć u građenju kapaciteta za započete projekte i njihovu uspešnu realizaciju.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *