“Firme do dokumenata elektronskim putem”

“Firme do dokumenata elektronskim putem”

Privredna komora Srbije počela je projekat digitalizacije usluga, tako da će već polovinom ove godine preduzeća moći elektronskim putem da nabave dokumenta.

“Projekat digitalizacije postojećih i razvoj novih online servisa PKS, značajno će uštedeti novac i vreme privrednika i povećati efikasnost poslovanja naših kompanija”, istakao je Marko Čadež, predsednik PKS.

Čadež je podsetio na činjenicu da PKS godišnje privredi izda više od 120.000 dokumenata.

Pojedini sertifikati, uverenja, mišljenja i potvrde, koje izdaje nacionalna asocijacija srpske privrede, po osnovu javnih ovlašćenja, biće ponuđeni kao elektronski servisi članicama, firmama, novoosnovanim preduzećima i drugim kompanijama.

Većim korišćenjem informacionih tehnologija, posebno uvođenjem e-usluga, ostvaruju se strateški ciljevi Privredne komore Srbije – poboljšanje poslovnih procesa i ambijenta za poslovanje u Srbiji, navodi se u saopštenju PKS.

Modernizacija servisa privredi, koja predstavlja veliki korak napred za srpske firme i za predstavnike stranih kompanija koje posluju u Srbiji, unaprediće poslovanje i osloboditi dodatne resurse, što je posebno značajno za mikro, male i novoosnovane kompanije.

U prvoj fazi projekta, finansiranjem jednog dela e-usluga, učestvovaće GIZ – Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, po nalogu Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj – BMZ, u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Deo online servisa Privredne komore Srbije biće ponuđen i u saradnji sa Upravom carina, uz podršku Ministarstva finansija Srbije, navodi se u saopštenju.

 

Izvor:Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *