Fond za razvoj odobrio nove kredite za razvoj preduzetništva

Fond za razvoj odobrio nove kredite za razvoj preduzetništva

Ministarstvo privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio na današnjoj sednici još 33 kredita za preduzetnike u vrednosti od 406.964.000 dinara.

U saopštenju se navodi da su krediti odobreni po osnovu Programa za 2015. godinu za preduzetnike i pravna lica i mogu da se koriste za investicije, nabavku opreme i sirovina, kao i za početak poslovanja
(start-ap krediti).

Ovi krediti se odobravaju sa rokom otplate od četiri do deset godina, u okviru kojih je period počeka od jedne do dve godine i sa kamatnom stopom od tri odsto na godišnjem nivou.

Upravni odbor fonda odobrio je i još jedan kredit po Programu Fonda za privrednike iz poplavljenih područja.

Kako bi se nastavilo sa podrškom privrednim subjektima, Vlada Republike Srbije je prošle godine, preko Fonda za razvoj, ponovo pokrenula kreditiranje privrede nakon zastoja koji je nastao početkom 2014. godine.

Krediti Fonda su namenjeni domaćoj privredi i mogu se koristiti za čitav niz aktivnosti koje će unaprediti poslovanje i doprineti novom zapošljavanju.

Krediti se mogu koristiti za rekonstrukciju postojećih ili izgradnju novih objekata, modernizaciju proizvodnje novom opremom, obezbeđivanje obrtnih sredstava, ali i kao podsticaj početnicima kroz start-ap kredite za one koji žele da se dokažu u preduzetništvu.

Krediti Fonda za razvoj odobravaju se po veoma povoljnim kamatama i sa dužim rokovima otplate, a konkurs je otvoren tokom čitave godine, podseća se u saopštenju.

Izvor: 15.12.2015.Poslovno Jutro

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *