Generali povećao učešće na tržištu osiguranja

Generali povećao učešće na tržištu osiguranja

Plan Generali osiguranja Srbija je da, prateći strategiju, postanemo vodeća osiguravajuća kuća u oblasti osiguranja stanovništva, komentar je, na polugodišnje rezultate ove kompanije, predsednika i generalnog direktora Generali osiguranja Srbija, Andrea Simončelija.

Tokom prve polovine 2015. godine, Generali osiguranje Srbija nastavilo je, inače, sa rastom u pogledu ukupne premije i tržišnog učešća, zahvaljujući dobrom portfoliu proizvoda i ulaganju u poslovnu izvrsnost. Kompanija je završila polugodište sa izvrsnim rezultatima i povećala svoje tržišno učešće na 23% (20,6% u prvoj polovini 2014). Ukupna premija je značajno porasla za 29,4% i dostigla 9,4 milijarde dinara (7,3 milijarde u prvoj polovini 2014.).

U životnom osiguranju premija je porasla za 36,4% i dostigla 3,0 milijardi dinara (2,2 milijarde u prvoj polovini 2014.), zahvaljujući prvenstveno izvrsnom učinku interne prodajne sile i kanalu bankoosiguranja. Sa 34,6% tržišnog učešća, kompanija je dodatno učvrstila dugogodišnju poziciju lidera na tržištu životnog osiguranja u Srbiji (kompanija je prva na tržištu životnog osiguranja u Srbiji).

Premija neživotnih osiguranja je dostigla 6,4 milijarde dinara (+26,3%, bila 5,1 milijardu dinara u prvom polugodištu 2014), čime je kompanija povećala tržišno učešće u oblasti neživotnih osiguranja na 19,8% i učvrstila poziciju drugog najvećeg osiguravača u toj oblasti na našem tržištu (17,9% u prvoj polovini 2014).

Izvor: Blic

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *