Grad deli 10 miliona dinara udruženjima građana

Grad deli 10 miliona dinara udruženjima građana

Grad Novi Sad raspisao je konkurs za dodelu 10 miliona dinara udruženjima građana koja se bave socijalnom zaštitom.

Grad će novac dodeliti udruženjima koja se bave aktivnostima koje su od interesa za grad: udruženjima slepih i slabovidih, udruženjima gluvih, obolelih od paraplegije, distrofije, cerebralne i dečije paralize, multiple skleroze, mentalno nedovoljno razvijenih ljudi, te udruženjima osoba obolelih od autizma, daunovog sindroma, obolelih od šećerne bolesti, osoba sa transplantiranim organima, invalidima rada, boraca civilnih invalida rata i ratnih vojnih invalida.

Takođe, novac je namenjen udruženjima koja se bave porodicom i decom, osoba sa invaliditetom, obolelih od teških hroničnih bolesti, starih lica, boraca i veterana, lečenih zavisnika, obolelih od HIV, kao i udruženjima koja se bave integracijom i pravima Roma, poslodavcima i potencijalnim donatorima za probleme svih navedenih grupa. 

To znači da novac mogu da dobiju i udruženja koja pružaju dnevne usluge ugroženima, personalnim asistentima, udruženjima koja se bave savetodavnim i edukativnim aktivnostima i drugim uslugama u socijalnoj zaštiti.

Pravo da dobiju novac imaju udruženja koja ispunjavaju sve uslove u pogledu registracije, postojanja, programskih aktivnosti, opremljenosti i kapaciteta… Jedno udruženje može da dobije novac za najviše dva projekta. 

Komisija će ocenjivati projekte na osnovu njihove svrhe i cilja, kvalifikacija ljudi koje će da ih realizuju, broja članova udruženja, načina na koji je udruženje ranije trošilo novac iz budžeta grada, preporuka itd.

Rok za podnošenje prijava je 7. avgust. Detaljnije o konkursu pogledajte OVDE.

Izvor: 021

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *