Investitori iz UAE vide budućnost u Srbiji

Investitori iz UAE vide budućnost u Srbiji

Neophodne su nam investicije i na tome treba zanosvati rast BDP-a jednoglasno je zaključeno na jučerašnjem panelu istakao je Aleksandar Vlahović postavljajući pitanje investitorima iz UAE da li Srbiju vide kao mesto koje će u budućnosti biti atraktivno za dalja ulaganja.

Ilinca Rosseti, predsednik Izvršnog odbora Mirabank, saglasila se sa konstatacijom da su Srbiji neophodne investicije kao pokretač celokupne zemlje, kao i uspešni projekti koji će stvoiriti momentum i poverenje kod drugih potencijalnih investitora.

„Mirabank i ja lično smatramo da će Srbija i u budućnosti ponuditi pun potencijal.Ako govorimo o sadašnjim uslovima i potencijalima, kao banka imamo takvu ulogu koja bi trebalo da omogući ostvarenje projekata. Osnovali smo poslovni klub koji će imati posebnu ulogu u networkingu jer verujemo da postoji pokretačka snaga biznisa u Srbiji. Nadamo se da će klub doprineti poslovnoj zajednici i poslovnom okruženju“, istakla je Rosetti.

Kako je rekla posebno veruje u buduće potencijale naše zemlje, a kao posebnu i rpavu vrednost naglasila je neverovatnu energije  i entuzijazam ljudi.

„Da postoje određeni problemi koje ne treba skrivati, njima moramo upravljati na pravi način i rešavati ih, što nije lak zadatak, ali ga je neophodno uraditi. Iz perspektive nekoga ko predstavlja investitora iz zemlje koja je praktično izgradila svet iz peska, poruka UAE je verovati u budućnost, imati viziju i pokušati da vidite dalje od sadašnjeg okruženja, da vidite budućnost. Želimo da podržimo razvoj Srbije, ne samo u finansijskom smislu već i kao ambasador dobrih ideja.“

Nikola Nedeljković, generalni direktor Belgrade Waterfornt  ističe da je znak poverenja što kompanija poput Eagle Hills koja kreira gradske centre u mnogim svetskim gradovima je prisutna i ovde. „Kada je u pitanju investiranje u nekretnine morate da sagledate tržište u narednih 30-ak godina“, naglasio je Nedeljković što dovoljno govori o namerama ove kompanije kada je Srbija u pitanju.

Nove tehnologije i investicije koje će biti unapređenje i doprinos lokalnoj zajednici ističe i Suwaidi Al Saeed, izvršni direktor Zobantice. „Ove godine nastavljamo da ulažemo sa novom tehnoogijom, jer želimo da budemo operativni tokom cele godine. Želimo da izgradimo plastenike i staklenike, ali nije lako pokriti hektare i hektare zemljišta. Želimo da investiramo i u sisteme za navodnjavanje.“

„Mi smo svakako ovde da ostanemo, u pitanju je dugoročna investicija“, naglasio je i Marco Aspesi, potpredsednik i izvršni direktor SR Technics Services. „Kvalitet, koji nam je posebno bitan s obzirom na delatnost, svakako ovde postoji, postoji nedostatak odrešenih usko stručnih kadrova, ali se nadamo da ćemo pokrenuti i promene u samom sistemu i kreirati upravo takve kadrove. Nadamo se da će naš primer biti ujedno i primer za potencijalne investitore koje ćemo privuću u Srbiju u cilju prosperiteta zemlje.“

*Izvor: BIZLife

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *