Jačanje veza kroz privredu i turizam

Jačanje veza kroz privredu i turizam

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je juče u Gradskoj kući ambasadora SR Nemačke u Srbiji Nj. e. Aksela Ditmana i poželeo mu srdačnu dobrodošlicu.

Vučević je na sastanku s ambasadorom istakao da je Dortmund jedan od gradova-pobratima s kojim je ostvarena najintenzivnija saradnja, a da u kontaktima dvaju gradova dominira razmena u oblastima kulture, sporta i obrazovanja, kao i saradnja univerziteta. U razgovoru je istaknuta i dobra saradnja s gradom Ulmom preko Dunavske strategije. Sagovornici su se složili u tome da je neophodno kontinuirano tu saradnju održavati na najvišem nivou, ali i zalagati se za njeno proširenje na polje privrede i turizma.

Gradonačelnik Vučević je istakao kao bitnu i podršku koju grad Novi Sad dobija od Dortmunda na putu ka kandidaturi za prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021, kao i za Omladinsku prestonicu Evrope 2019, istakavši da su sve smernice i saveti dragoceni za sam proces.

Ambasador Ditman, kome je to prva zvanična poseta Novom Sadu, zahvalio se na gostoprimstvu i izrazio spremnost da pruži maksimalnu podršku negovanju postojećih veza Novog Sada s Nemačkom, kao i uspostavljanju novih partnerstava i oblika saradnje.

Ditman boravi u gradu povodom „Beogradskog foruma civilnog društva – serije susreta Zapadnog Balkana“, koji se održava od 11. do 13. maja u Novom Sadu i Beogradu.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *