Japan veoma zainteresovan za ulaganje u industriju Srbije

Japan veoma zainteresovan za ulaganje u industriju Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je 5. oktobra 2016. godine u Beogradu sa predsednikom Japanske agencije za međunarodnu saradnju (LSA), Šinićijem Kitaokom, o mogućnostima razvoja ekonomske saradnje dveju zemalja.

Navodeći prednosti investiranja u srpsku privredu, Nikolić je istakao da je Srbija zemlja koja ima pristup na sva značajna svetska tržišta potpuno bez carina, što je čini izuzetno privlačnim tlom za direktne investicije u proizvodnju, navodi se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.

Predsednik Srbije je ocenio da ekonomska saradnja dve zemlje nije u pravoj meri iskorišćena i da postoji još mnogo prostora za njeno unapređenje.

Kitaoka se saglasio sa Nikolićem o mogućnostima razvoja ekonomske saradnje, dodavši da je za Japan posebno interesantno ulaganje u industriju, kao i da je njegova zemlja spremna da sa Srbijom sarađuje u projektima vezanim za zaštitu životne sredine, što je oblast u kojoj Japan ima lidersku poziciju u svetu.

Predsednik Japanske agencije za međunarodnu saradnju ponudio je da njegova zemlja pomogne Srbiji u rešavanju problema izazvanih migrantskom krizom, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *