Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o akreditaciji

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o akreditaciji

Ministarstvo privrede je pripremilo Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o akreditaciji kojim se dalje unapređuje oblast akreditacije i obezbeđuje pravilno funkcionisanje sistema akreditacije u Republici Srbiji.

Tim povodom Ministarstvo privrede u saradnji sa Privrednom komorom Srbije 02.  jula 2018. godine organizovalo je javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o akreditaciji u PKS – RPK Novi Sad. Ovaj Zakon trebao bi u septembru da se nađe pred narodnim poslanicima. Na raspravi su prisustvovali privrednici Južnobačkog upravnog okruga i predstavnici Sektora za kvalitet i bezbednost proizvoda, Ministarstva privrede: Aleksandar Starčević, pomoćnik ministra, Nikola Mirković, šef Odseka, Miodrag Dugandžija, šef Odseka i Tanja Petrović, rukovodilac grupe.

Zakon o akreditaciji je donet 2010. godine. Ovaj Zakon je neophodan zbog kontrole robe koja se pojavljuje na tržištu, a najbitnije, prema oceni privrednika, je poglavlje 1 koje govori o slobodnom kretanju robe na tržištu, a koji od Srbije traži Evropska unija. Kako kažu u Ministarstvu privrede, oni su uradili najbitnije, a to je da su ograničili vreme akreditacije i pojačali rad nad akreditacionim telom.

Sve primedbe, sugestije i predlozi mogu se dostaviti prilikom učešća na javnoj raspravi i/ili nakon javne rasprave na mejl: anita.stupar@privreda.gov.rs ili poštom na adresu Ministarstvo privrede, Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda, sa naznakom: „Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o akreditaciji” ulica Kneza Miloša 20, 11000 Beograd.

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *