Još prostora za pospešivanje privredne saradnje

Još prostora za pospešivanje privredne saradnje

 

Senat privrede Srbije treba da pomogne srpskim preduzećima u pospešivanju izvoza i, mada je saradnja sa privredom nemačkog govornog područja dobra, još ima prostora za pospešivanje te saradnje, ocenio je 13. novembra 2015. godine predsednik Senata privrede Srbije Ivan Gros.

 

On je Tanjugu rekao, povodom Prve konvencije Senata, da je dobro što Senat pokriva pre svega nemačko govorno podružje, jer su to zemlje koje su najvažniji ekonomski partneri Srbije.

Gros je objasnio da je cilj Senata pre svega da u Srbiji okupi zdrave firme koje žele da izadju na strano tržište i koje imaju šanse za izvoz.
Senat je, prema njegovim rečima, usmeren na mala i srednja preduzeća, a strateška obaveza je povezivanje sa nemačkim i austrijskim firmama.
On je podsetio da su srednja i mala preduzeća kičma privrede Nemačke i Austrije. Takođe je kazao da je neophodno ukrupnjavanje preduzeća sa dobrim programom.
S tim u vezi je dodao da je cilj da se osnuju senati i u drugim zemljama regiona, pre svega u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, ali i Hrvatskoj, kako bi se preduzeća tih zemalja intenzivnije povezala i zajednički izlazila na treća tržista.

 

Izvor:  Tanjug

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *