Jos jedna Uredba Ministarstva poljoprivrede!

Jos jedna Uredba Ministarstva poljoprivrede!

Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, usvojila Uredbu o utvrdjivanju programa izvodjenja radova na zaštiti, uredjenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2015. godinu.
Ovom uredbom utvrdjuje se Program za 2015. godinu, na osnovu kog će se izvršiti radovi na zaštiti, uredjenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta, odnosno nova investiciona i druga ulaganja, a u iznosu od 1.417.536.000 dinara. Ona obuhvataju izmedju ostalog i kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta, poboljšanje hemijskih i bioloških svojstava obradivog poljoprivrednog zemljišta, komasaciju, uredjenje (revitalizacija) poljskih puteva i nabavku nove opreme za navodnjavanje.
Programom izvodjenja radova na zaštiti, uredjenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, planirana su finansijska sredstva za uredjenje (revitalizacija) poljskih puteva u iznosu od 357.000.000 dinara kao i 117.000.000 dinara za nabavku nove opreme za navodnjavanje.
Uprava za poljoprivredno zemljište raspisaće Konkurs kojim će se bliže utvrditi dokumentacija koju je potrebno podneti uz prijavu kao i ostali kriterijumi za ostvarivanje prava na korišćenje sredstva.

Izvor: Agropress

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *