Južnokorejski privrednici zainteresovani za saradnji sa srpskim firmama

Južnokorejski privrednici zainteresovani za saradnji sa srpskim firmama

Privrednici iz Južne Koreje su zainteresovani da saradnju sa srpskim firmama u oblasti industrije, rudarstva i poljoprivrede, rečeno je 23. maja 2016. godine na poslovnom susretu u Beogradu južnokorejskih i srpskih kompanija.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 13 kompanija iz Južne Koreje, uglavnom iz metalske industrije.
„Korejski distributeri hrane su posebno su zainteresovani za vina, med, propolis i pojedine kulture koje se ne uzgajaju u Koreji, a koje su do sada uvožene iz Latinske Amerike“, rekao je agenciji Beta savetnik južnokorejske agencija za promociju trgovine i investicija – KOTRA, Milan Rajić.
On je rekao da je najveći problem izvoza srpskih firmi u Južnu Koreju kako da se obezbede potrebne količine, pa je rešenje udruživanje proizvođača.
„Udruženja za metalsku industriju Privredne komore Srbije predložilo je koje bi srpske kompanije mogle da imaju interesa za saradnju sa korejskim kompanijama i nadamo se da će uskoro biti ugovoreni neki poslovi“, rekao je rukovodilac centra za bilateralnu saradnju PKS Nikola Janković.
On je rekao da je prioritet PKS internacionalizacija privrede, kako bi kompanije iz Srbije mogle da budu i na dugim tržištima.

Izvor: Beta

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *