Kako do povoljnih i bespovratnih sredstava za mala i srednja preduzeća

Kako do povoljnih i bespovratnih sredstava za mala i srednja preduzeća

U Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Južnobačkog upravnog okruga 29. maja 2018. godine, održana je radionica „Povoljna i bespovratna sredstva dostupna za mala i srednja preduzeća (MSP) u Srbiji“. Ova radionica je nastavak jednodnevnih seminara koji su organizovani tokom marta i aprila 2018. godine u sedam gradova u Srbiji (Novi Sad, Užice, Leskovac, Zaječar, Beograd, Kraljevo i Valjevo).

    

Radionica je imala za cilj da pomogne predstavnicima izabranih kompanija u pripremi konkretnih poslovnih i investicionih planova, analizu tržišta i vrednovanja kapitala, kako bi omogućili što lakši pristup eksternim izvorima finansiranja i lakši izlazak na nova tržišta. Posebna pažnja je posvećena finansiranju putem dodatnog kapitala (equity finansiranje), imajući u vidu da se ovaj vid finansiranja u Srbiji vrlo retko koristi, a da za njim postoji posebna potreba.

Moderatori na radionici bili su: Lorena Križek Smolović, rukovodilac tima za pristup izvorima finansiranja u okviru USAID Projekta za konkurentnu privredu, Saša Vitošević poslovni sistem Global seed, Milan Marinković, Fima Invest – Društvo za upravljanje investicionim fondovima, Vladimir Pavlović i Marko Ćulić – WM Equity Partners DOO Beograd.

Učesnici radionice bili su predstavnici izabranih kompanija – proizvođači i prerađivači voća i povrća.

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *