Kineska privredna delegecija u poseti Privrednoj komori Srbije-RPK Novi Sad

Kineska privredna delegecija u poseti Privrednoj komori Srbije-RPK Novi Sad

Privredna delegacija grada Ningbo, NR Kina, posetila je Privrednu komoru Srbije-RPK Novi Sad u utorak, 21. februara 2017. godine.

U sastavu kineske delegacije bili su: SU Iueming, zamenik generalnog direktora Zavoda za školstvo, Zheng Jiankia, zamenik generalnog direktora Kancelarije za luke, KSU Piniuan, direktor sektora Kancelarije za inostrane poslove, GE Ksiaobo, direktor sektora za CPPCC, LI Huiping, zamenik direktora Direkcije za sajmove i Vang Jianping, direktor, IINZHOU Zavod za školstvo.

Razgovori su vođeni u cilju jačanja privredne saradnje i povezivanja privreda dveju zemalja.

Prof. dr Dragan Lukač, v.d. direktora Privredne komore Srbije – RPK Novi Sad, upoznao je goste sa potencijalima Južnobačkog okruga, kao i sa privrednim i ekonomskim kretanjima.

Takođe, naveo je da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa Privrednom komorom Srbije intenzivno rade na uvođenju dualnog modela obrazovanja u obrazovni sistem Srbije, kako bi školovanje kadrova odgovaralo potrebama privrede i da bi se smanjila nezaposlenost mladih. Istakao je važnost uvođenja dualnog sistema obrazovanja i ukazao na izuzetno značajnu ulogu privrednih komora u sprovođenju datog sistema.

Gospodin SU Iueming pozvao je predstavnike Komore i predstavnike kompanija Južnobačkog regiona da posete Sajam za strana ulaganja i trgovinu „China-CEEC“, kao i gradonačelnikov Forum koji će se održati u Ningbu od 7-12. juna 2017. godine.

Na kraju susreta direktor Lukač uputio je poziv delegaciji Privredne komore Ningbo da posete Grad Novi Sad i RPK Novi Sad i tom prilikom potpišu Sporazum o saradnji.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *