Ko je odgovoran za gašenje medija?

Ko je odgovoran za gašenje medija?

Sindikat novinara Srbije odbacio je optužbe predstavnika vlasti i Asocijacije medija da su odgovorni za „zamajavanje“ novinara i zaposlenih da je moguće da ostanu državni službenici a ne da se bave novinarstvom.

Uz podsećanje na stavove iznete na nedavnom skupu u Novom Sadu u organizaciji Nezavisnog društva novinara Vojvodine i OEBS, uz podršku Ministarstva kulture, u saopštenju se tvrdi da su zagovornici izlaska države iz medija odgovorni za gašenje velikog broja medija.

„Zagovornici izlaska države iz medija otišli su, na skupu u Novom Sadu, i korak dalje – nas su optužili za medijsku kataklizmu koju su sami prouzrokovali, što je jednako kao kada bi ubica rekao da je žrtva kriva za ono što joj se desilo, jer nije pripremila odbranu“, navodi u saopštenju predsednica SINOS Dragana Čabarkapa i ocenjuje da je jedini izlaz da se izmene medijski zakoni.

„Tada će morati da snose odgovornost oni koji su krivi za gašenje regionalnih i lokalnih medija, Međunarodnog radija Srbija, Tanjuga, bujanja rijaliti programa, ruganje onima koji pokušavaju da uspostave socijalni dijalog i zaštite kolege“, zaključuje se u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *