Kopaonik biznis forum u martu, tema „kako fiskalnu stabilnost pretvoriti u održivi rast“

Kopaonik biznis forum u martu, tema „kako fiskalnu stabilnost pretvoriti u održivi rast“

Šta srpska ekonomija treba da uradi kako bi fiskalnu stabilnost pretvorila u održivi rast, glavna je tema jubilarnog, 25. po redu Kopaonik biznis foruma koji će od 4. do 7. marta 2018. godine biti održan pod sloganom „Nakon razvojnih mera štednje“.

Na popularno nazvanom „srpskom Davosu“, koji organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, u partnerstvu s kompanijom Mastercard, očekuje se više od 1.500 učesnika.

Državni zvaničnici, članovi diplomatskog kora, poslovni ljudi, domaći i strani investitori, predstavnici međunarodnih finansijskih organizacija i profesori, izložiće u okviru rada foruma svoje viđenje prioritetnih zadataka koje Srbija treba da realizuje kako bi obezbedila održivi rast u predstojećem periodu.

Na kraju skupa će biti prezentovan dokument „Kopaonik konsenzus“, koji će sublimirati najvažnije zaključke trodnevnog rada i koji će biti upućen Vladi Republike Srbije i Narodnoj banci Srbije radi kreiranja izvodljivih i efikasnih politika u želji da nastavak ekonomske tranzicije Srbije bude brži i kvalitetniji.

Kako navode iz Saveza ekonomista Srbije, prijava učesnika počinje 10. januara.

U poslednjih devet godina, koncepcijski pokrovitelj foruma je Predsednik Vlade Republike Srbije, podseća se u saopštenju organizatora Kopaonik biznis foruma.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *