Ljajić i Čepurin o većoj robnoj razmeni Srbije i Rusije

Ljajić i Čepurin o većoj robnoj razmeni Srbije i Rusije

Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se 30. avgusta 2016. godine sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom, sa kojim je razgovarao o daljm koracima u cilju unapređenja ekonomskih odnosa i povećanja obima robne razmene dve države, kao i o saradnji u oblasti turizma.

Ljajić je istakao da će ruskom tržištu u narednom periodu biti posvećena posebna pažnja, kada je u pitanju privlačenje turista za dolazak u Srbiju.

U tom cilju, rekao je Ljajić, od velikog značaja bilo bi učešće Rusije na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u februaru naredne godine, pošto ta zemlja do sada nije nastupala na toj manifestaciji, saopšteno je iz Kabineta potpredsednika Vlade Srbije.

Čepurin je izvestio Ljajića da će ruska strana, u saradnji sa svojim partnerima, do početka oktobra pripremiti Nacrt sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije i Evroazijske unije, koju čine Ruska Federacija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan, kada bi mogli da započnu pregovori o njegovom zaključenju.

Ljajić i Čepurin su izrazili nadu da će u što skorijoj budućnosti taj sporazum biti i potpisan, što će rezultirati proširivanjem liste roba koje će se naći na režimu slobodne trgovine, ali i povećanjem tržišta za srpske izvoznike.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *