Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu od 15. maja

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu od 15. maja

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća biće otvoren u ponedeljak, 15. maja na Beogradskom sajmu, a na njemu će učestvovati 500 domaćih i stranih izlagača iz 30 zemalja, saopštio je Beogradski sajam.

Pod sloganom “Tempo budućnosti”, kako se navodi, predstaviće se dominantni tehničko-tehnološki trendovi u ; industrijskim tehnologijama, procesnim tehnikama, telekomunikacijama, logistici i elektroenergetici, ali je “akcenat na inovacijama i novim tehnologijama”.

“Izlagači su najavili više od 100 inovacija, noviteta, premijera ili ekskluziviteta u najrazličitijim sektorima – od alata i CNC mašina, preko mernih tehnologija, automatike i robota različitih namena, ili industrijskog i ERP softvera, pa do inovativnih rešenja i patenata upotrebljivih u svakodnevnom životu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je približno polovina prijavljenih inovacija vlasništvo domaćih kompanija.

Pod okriljem resornog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na Sajmu tehnike predstaviti 32 naučno-istraživačke organizacije iz Srbije koje će prezentovati svoje projekte koje je finansiralo to ministarstvo.

Radno vreme sajma će biti od 10 do 18 časova, a poslednjeg dana sajma od 10 do 17.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne 200, za djake i studente 100 dinara, a parkiranje putničkih automobila plaća se 100 dinara po satu.

 

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *