Milićević otvorio Treći poslovni forum Srbija-Ukrajina

Milićević otvorio Treći poslovni forum Srbija-Ukrajina

Potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević otvorio je 15. maja 2017. godine u Privrednoj komori Vojvodine Poslovni forum „Srbija-Ukrajina“, na kome su učešće uzele 34 domaće i 22 ukrajinske kompanije.

Milićević  je na otvaranju Foruma, čiji je cilj jačanje privrednih partnerstava Srbije i Ukrajine, istakao da je ta saradnja ponovo u porastu, čemu značajan doprinos daje i Vojvodina. 

Podsetivši da je jedan od glavnih prioriteta pokrajinske vlade brži ekonomski razvoj, Milićević je istakao je da je siguran da susreti privrednika iz različitih zemalja upravo pomažu ostvarenje navedenog cilja.

„Ukupna robna razmena AP Vojvodine sa Ukrajinom u 2016.  godini dostigla je oko 64 miliona dolara, što je skoro za 14 procenata više nego godinu dana ranije. Međutim, to je još daleko od preko 172 miliona dolara ukupne robna razmene, koja je ostvarena u 2013. godini ili skoro 240 miliona dolara iz 2008. godine“, rekao je Milićević.

Prema njegovim rečima, prostor za povećanje robne razmene čine proizvodne grane u kojima je ona tradicionalno bila najveća – od proizvodnje podnih obloga, preko farmaceutske industrije i petrohemijskog kompleksa, do drvne industrije, a kao značajno polje za potencijalno proširivanje robne razmene je i poljoprivreda.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *