Do milion dinara bespovratno za unapređenje izvoza preduzetnicima

Do milion dinara bespovratno za unapređenje izvoza preduzetnicima

Razvojna agencija Srbije (RAS) pozvala je 3. novembra 2017. godine sve preduzetnike iz Srbije koji žele da unaprede svoj izvoz da se prijave za program podrške i konkurišu za maksimalno milion dinara bespovratnih sredstava.

V.d. direktora RAS Radoš Gazdić rekao je Tanjugu da je reč o Programu promocije izvoza, u delu koji se odnosi na individualne nastupe na međunarodnim sajmovima u inostranstvu, a koji je otvoren početkom marta ove godine u okviru kampanje „Kreiraj život““.

– RAS je u okviru ove kampanje, koja obuhvata osam programa podrške malim i srednjim preduzećima, izdvojio oko milijardu dinara podrške a u toku je realizacija i evaluacija tih programa – rekao je Gazdić.

On je u okviru Trećeg foruma o privrednoj saradnji Republike Srpske i Srbije na Jahorini rekao Tanjugu da je u programu promocije izvoza do sada odobreno 38 zahteva za nastup na međunarodnim sajmovima, a čija je vrednost oko 23,6 miliona dinara.

Taj deo programa namenjen je, kako je objasnio Gazdić, privrednim društvima i preduzetnicima koji žele da predstave svoje proizvode na nekom od međunarodnih sajmova u inostranstvu i time povećaju izvoz.
Za dodelu bespovratnih sredstava, kaže, mogu da konkurišu mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici koji vode poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva i kojima je pretežna delatnost proizvodnja ili prerada.

RAS, kako kaže, sufinansira do 50 odsto ukupnog iznosa troškova projektnih aktivnosti bez PDV-a, što maksimalno može biti do milion dinara i to za zakup i izgradnju izložbenog prostora, izradu promotivnog materijala i organizaciju uzvratnih poseta stranih kompanija, potencijalnih partnera.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *