Ministarstvo pomoglo u prevazilaženju problema pri otkupu mleka

Ministarstvo pomoglo u prevazilaženju problema pri otkupu mleka

Povodom problema otkupa mleka od proizvodjača, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine je 28. maja 2015. godine, iniciralo sastanak sa predstavnicima Saveza agrarnih udruženja Vojvodine i predstavnicima kompanije „Imlek“ kao otkupljivača, kako bi pomoglo u prevazilaženju problema koji su se pojavili u procesu otkupa.

Izmedju proizvodjača mleka i kompanije „Imlek“ je zaključeno da je do prekida otkupa na pojedinim otkupnim mestima došlo jer mleko pojedinih proizvodjača ne ispunjava uslove zahteva preradjivača. Dogovoreno je da kompanija „Imlek“ proizvodjačima pruži informaciju o mestima na kojima svaki pojedinačni proizvodjač može da proveri kvalitet i ispravnost mleka koje je proizveo, a čije rezultate kompanija „Imlek“ priznaje kao važeće.Očekuje se da će na taj način moći da se zaštite proizvodjači čije mleko zadovoljava potrebni kvalitet.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine će, u skladu sa svojim nadležnostima, nastaviti da posreduje izmedju svih učesnika u lancu poljoprivredne proizvodnje, kako bi se sve nesuglasice i potencijalni problemi blagovremeno rešavali i tako izbegli poremećaji na tržištu.

Izvor: Agropress

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *