Ministarstvo privrede: Privrednici, OPREZ pri izboru agencija za posredovanje

Ministarstvo privrede: Privrednici, OPREZ pri izboru agencija za posredovanje

Ministarstvo privrede danas je savetovalo privrednicima da budu oprezni prilikom komunikacije sa agencijama koje im nude usluge informisanja i posredovanja do tendera i programa Evropske unije i Vlade Srbije.

Sve informacije o otvorenim programima Vlade Srbije dostupne su na sajtu Ministarstva privrede, Godine preduzetništva, regionalnih razvojnih agencija, Privredne komore Srbije, a o programima EU na sajtu Delegacije Evropske unije u Beogradu i sajtu Evropske komisije, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Podseća se da ni Ministarstvo privrede niti Delegacija Evropske unije ne prihvataju nikakve preporuke za dobijanje odredjenih sredstava, niti bilo ko može da „skrati put“ do njih.

Privrednici koji su se obratili Ministarstvu privrede požalili su se na način poslovanja odredjenih agencija, odnosno da su smatrale usmenu saglasnost ili zainteresovanost datu preko telefona dovoljnu da se privrednik obavezao na odredjene usluge i odredjenu pretplatu, pa u krajnjem slučaju ukoliko ne plate račun, mogućnost i za tužbu.

Ministarstvo je preporučilo privrednicima da vode računa pri komunikaciji sa sličnim agencijama, jasno i nedvosmisleno izjašnjavajući svoj stav da li pristaju na takav vid usluge ili ne, kao i da zahtevaju da im se objasni proces plaćanja.

Kako je saopšteno, Ministarstvo privrede je održalo sastanak sa pojedinim agencijama, apelujući da usklade svoj način poslovanja i komunikacije u skladu sa žalbama privrednika.

Izvor: Blic/Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *