“MK Komerc” dogovorio saradnju sa kompanijom “Cargill”

“MK Komerc” dogovorio saradnju sa kompanijom “Cargill”

Poljoprivredni proizvodi kompanije “MK Komerc”, koja posluje u okviru “MK grupe”, biće dostupni na tržištima zemalja Afrike i Azije, saopšteno je iz ove domaće firme.

“MK Komerc” je, kako se navodi, potpisao ugovor o saradnji sa multinacionalnom kompanijom “Cargill Agriculture” koji omogućava zajednički nastup na tržištima zemalja trećeg sveta.

“Cargill” je jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti trgovine žitaricama, a zahvaljujući ovom projektu i potpisanom ugovoru, poljoprivredni proizvodi “MK Komerca” biće dostupni i u zemljama Afrike i Azije, a pored toga, ovaj korak će svakako uticati na povećanje izvoznih rezultata Srbije, dodaje se u saopštenju.

– Ovu saradnju započeli smo u nameri da budemo ravnopravan igrač sa velikim svetskim kompanijama u oblasti trgovine poljoprivrednim proizvodima. Imajući u vidu naš strateški plan, usmeren ka razvoju na novim tržištima, za kompaniju “Cargill” smo se odlučili ne samo zato što je jedna od vodećih u svojoj oblasti, već i zato što poseduje silosne kapacitete u luci Konstanca u Rumuniji, što je sa strateške strane jako značajno za “MK Komerc” – izjavio je Nemanja Vuković, izvršni direktor “MK Komerca”.

“Cargill” takođe poseduje velike prerađivačke kapacitete za proizvodnju suncokretovog i sojinog ulja širom sveta. Izvorno su američka kompanija, ali imaju silosne kapacitete gotovo na svakom kontinentu. Prisutni su u velikom broju zemalja u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, Africi i Aziji.

“MK Komerc” je vodeća kompanija za trgovinu žitaricama i upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom u Srbiji, koja zapošljava više od 400 radnika, navodi se u saopštenju.

Izvor: Ekapija

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *