Naftna industrija u službi obrazovanja i budućnosti – Čeka ih siguran posao

Naftna industrija u službi obrazovanja i budućnosti – Čeka ih siguran posao

Stipendisti NIS-a koji se školuju na univerzitetima u Ruskoj Federaciji i Kembridžu posetili su juče sedište kompanije u Novom Sadu. Studenti su se upoznali sa načinom rada, osnovnim delatnostima i ciljevima kompanije NIS. Ovde će da primene znanje: Studenti se školuju na prestižnim fakultetima za naftu i gas

NIS stipendira čak 25 studenata koji akademsko obrazovanje stiču na prestižnim fakultetima za naftu i gas na univerzitetima „Gubkin“ u Moskvi i „Gorni“ u Sankt Peterburgu.

Stipendija obuhvata troškove školovanja za sve godine studija, smeštaj, prevoz, medicinsko osiguranje, kao i mesečnu novčanu sumu, dok studenti imaju obavezu da vredno uče, polažu ispite u roku i sa dobrim prosekom.

Nakon završetka studija, sve očekuju obezbeđena radna mesta u NIS-u. Zajedno sa studentima iz Rusije u poseti je bio i Milan Krstajić, jedan od najuspešnijih mladih fizičara sveta, takođe NIS-ov stipendista, koji se školuje na Triniti koledžu u Kembridžu.

Stipendiste je dočekao direktor Funkcije za organizaciona pitanja NIS-a Andrej Šibanov.

– Vaš trud i uspeh su prepoznati i time ste sebi obezbedili studije na najboljim svetskim univerzitetima, a nakon studija i radna mesta u jednoj od najvećih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi. Mi ćemo biti tu da vas podržimo – rekao je Šibanov.

Kroz NIS-ov program stipendiranja do sada je prošlo 82 mladih.

ŠTA VAM ZNAČI STIPENDIJA?

Sofija Šoškić

Univerzitet za naftu i gas „Gubkin“ u Moskvi:

Zahvaljujući NIS-ovoj stipendiji uspela sam da pomognem svojoj porodici. Osećam se samostalnom i odgovornom za sve svoje postupke i finansije, a podrška NIS-a mi je mnogo pomogla. “Činjenica da imam obezbeđen posao daje mi sigurnost jer je danas, nažalost, za velik broj mladih u Srbiji zaposlenje postalo luksuz. Ja imam taj „luksuz“ da znam šta me čeka i to me motiviše da dam sve od sebe, da se skoncentrišem na učenje, a ne da brinem za budućnost.“

Andrija Avramović

Univerzitet za naftu i gas „Gubkin“ u Moskvi:

Sama NIS-ova stipendija mi je pomogla u profesionalnom razvoju i pri opredeljenju čime ću se baviti u životu. Kompanija daje sve od sebe da nam omogući kvalitetno školovanje u Ruskoj Federaciji. S obzirom na veliku nestabilnost u privredi, siguran posao mnogo znači i svakako da je najveća motivacija za školovanje.

Izvor: www.blic.rs

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *