Naredna 2016. godina preduzetništva u Srbiji

Naredna 2016. godina preduzetništva u Srbiji

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković najavio je 29. novembra 2015. godine, na Samitu „100 mladih lidera“, da će u Srbiji 2016. godina biti proglašena „Godinom preduzetništva“.

Marinković je, na panelu „Preduzetništvo kao način života – kako početi i razvijati biznis“, rekao i da će Vlada i Skupština sa predstavnicima privatnog sektora raditi na dinamičnom razvoju start-up biznisa i definisati plan i program podrške preduzetničkih inicijativa mladih i obrazovanih ljudi – posebno u okviru IT sektora.

Marinković je naveo i da je osnivanje Garantnog fonda za mlade preduzetnike potencijalno jedno od rešenja za podršku realizaciji biznis ideja i inovativnih projekata.

Kako je rekao, važno je iskoristiti i mogućnost motivisanja velikih privatnih kompanija da finansiraju najkvalitetnije projekte što bi se realizovalo kroz model poreskih olakšica za društveno odgovorne kompanije.

– Ono što će država sigurno učiniti je i drastično smanjenje kada je u pitanju registracija novih start-up kompanija, ukidanje parafiskalnih nameta i obezbedjivanje logističke podrške za formiranje HUB-ova, posebno za preduzeća čija je delatnost vezana za nove tehnologije i inovacije – izjavio je Marinković, a saopšteno je iz njegovog kabineta.

Panelu su prisustvovali mladi lideri i preduzetnici iz više od 10 zemalja, za koje je ovo bila prilika da razmene iskustava koja mogu da pomognu u razvoju preduzetništva i liderstva kod mladih u regionu.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *