Naš agrar u Moskvi

Naš agrar u Moskvi

Medjunarodni sajam „Prodekspo 2015”, na kojem učestvuje 39 kompanija poljoprivredno-prehrambenog sektora, počeo je u ponedeljak u Moskvi, najavljeno je iz Privredne komore Srbije (PKS).

„Organizovani nastup srpskih kompanija na sajmu ‘Prodekspo’ jedna je od aktivnosti PKS na internacionalizaciji i predstavljanju izvoznih potencijala srpske privrede na tradicionalnim tržištima, kao što su rusko i tržište EU, ali i na novim destinacijama. Ovaj vid podrške i Privredne komore i države posebno je važan malim i srednjim preduzećima”, ocenio je predsednik PKS Marko Čadež, a navodi se u saopštenju.

“Prodekspo” je u poslednjih pola godine, četvrti medjunarodni sajam u oblasti poljoprivredne i prehrambene industrije, na kojem su domaći proizvodjači nastupili u organizaciji PKS.

Proizvodni program od 9. do 13. februara na moskovskom sajmu predstavljaju proizvodjači i preradjivači voća i povrća, mleka, suhomesnatih, konditorskih, pekarskih proizvoda, začina i sadnica. Medju njima su: „Fruvela“ Lajkovac, „Mini Pani“ Subotica, „Vino Kalem“ Velika Drenova, „Geneza“ Kanjiža, „Destilerija Čolić“ Kragujevac, „Nektar“ Bačka Palanka, „Ajtien grup“ Beograd, „Mondi Lameks“ Kraljevo, „Banini“ Kikinda, „Zlatiborac“ Beograd.

Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *