Nelojalna konkurencija ometa telefoniju

Nelojalna konkurencija ometa telefoniju

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je rad nekonvencionalnih igrača ugrozio tradicionalne telekomunikacione kompanije.
Ljajić je na potpisivanju produžetka licence „Vip mobajlu” izjavio da su primedbe prvog čoveka te kompanije Dejana Turka na mestu, i dodao da će Vlada uložiti dodatne napore da poboljša poslovno okruženje. Ministar je naveo da tu pre svega misli na unapređenje telekomunikacione infrastrukture i lakši pristup njoj, kao i usvajanje novog zakona o elektronskim komunikacijama.
Ljajić, koji je i potptedsednik Vlade, dotakao se i neusklađenosti regulative kada su u pitanju, kako ih je nazvao, nekonvencionalni igrači, među kojima je pomenuo servise „Vajber” i „Votsap”.
– Dejan je tu potpuno u pravu, primedbe su na mestu. Činimo sve da omogućimo fer i tržišnu utakmicu, a postojanje nekonvencionalnih igrača jeste ozbiljno ugrozilo tradicionalne telekomunikcione kompanije i predstoji žestoka borba unutar Evropske komisije da se donesu odgovarajuća zakonska rešenja – kazao je Ljajić.
Izvor: Dnevnik

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *