Nemcima dobri naši građevinari

Nemcima dobri naši građevinari

Tokom ove i sledeće godine u Nemačkoj će moći da radi 2.770 radnika iz Srbije, a gotovo svaki drugi kojeg će Nemaci angažovati je iz sektora građevinarstva. Tokom ove i sledeće godine u Nemačkoj će moći da radi 2.770 radnika iz Srbije, a gotovo svaki drugi kojeg će Nemaci angažovati je iz sektora građevinarstva. Privredna komora Srbije objavila je javni poziv za dodelu dozvola za privremeni rad na osnovu, detašmana, ugovorenih poslova u Nemačkoj. Odobrena kvota podrazumeva i 1.080 majstora i inženjera.

Poslodavci koji su izvođenje radova počeli u prethodnim detašmanskim godinama treba da Privrednoj komori Srbije dostave informaciju o broju zaposlenih koji od 1. oktobra 2016. ostaju na radu u Nemačkoj, na osnovu dobijenih saglasnosti iz prethodnih raspodela kvota.

Za dodelu detašmana može da konkuriše poslodavac sa sedištem u Srbiji, registrovan da obavlja delatnost za koju se dodeljuje detašman. Poslodavac treba da ima predstavništvo u Nemačkoj i da posluje u skladu sa nemačkim propisima.

Izvor: Novosti

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *