Novi program Demo environment

Novi program Demo environment

Program daje šansu zainteresovanim organizacijama da predstave inovativna rešenja i tehnologije. Finansiraju se projekti koji nude rešenja za konkretne lokalne probleme u oblasti zaštite životne sredine. U toku je prvi, a u avgustu se očekuje i drugi poziv za apliciranje.

Predstavnici Privredne komore Srbije razgovarali su sa predstavnicima Ambasade Kraljevine Švedske u Beogradu o realizaciji novog programa u oblasti zaštite životne sredine – Demo Environment Program 2015-2018[1].

Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA), a koordinira Švedska agencija za ekonomski i regionalni rast (Tillväxtverket). Privredna komora Srbije će, u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Švedske, animirati i informisati potencijalne korisnike programa, dogovoreno je na sastanku u PKS.

Program podržava projektne aplikacije koje dolaze iz 11 zemalja, među kojima je i Srbija. Cilj ovog programa je povezivanje kompanija, organizacija, akademskih ustanova i državnih institucija, razmena znanja i tehnologija i borba protiv klimatskih promena. Prevashodno je usmeren na borbu protiv siromaštva, zaštitu životne sredine i stvaranje boljih uslova života.

Demo Environment Program nudi zainteresovanim organizacijama šansu da predstave svoja inovativna rešenja i tehnologije. Finansiraju se demonstracioni projekti koji nude rešenja za konkretne lokalne probleme u oblasti zaštite životne sredine. Najbolje aplikacije će biti nagrađene iznosom od 500.000 do 1.800.000 SEK (švedskih kruna) – do 50 odsto za opremu, a do 80 odsto za usluge finansirani su od strane Tillväxtverket, a preostalih 50 odsto, odnosno 20, finansira aplikant.

Više informacija možete naći na sajtu www.pks.rs.

 

Izvor: Poslovno jutro

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *