Novi Sad atraktivan za turiste?

Novi Sad atraktivan za turiste?

Naš grad je prethodne godine posetilo 10% više turista nego ranije, kaže za 021 Andrea Knezi iz Turističke organizacije Novog Sada. Prema njenim rečima, iako je u celoj državi zabeležen manji broj stranih posetilaca, Novi Sad napreduje kao turistički centar pre svega zbog strategije promovisanja našeg grada kao „siti brejk“ destinacije.
„Mi smo razvili strategiju predstavljanja i promovisanja Novog Sada kao „siti brejk“ destinacije, koja predstavlja grad u kome se posetioci zadržavaju kraće, samo par dana, nakon čega idu dalje u obilazak gradova u regionu. Zbog toga se znatno povećao broj dolazaka i noćenja stranih turista“, navodi Andrea Knezi.
Prema njenim rečima, najveći mamac za turiste, pored istorijske baštine, predstavlja bogata kulturna ponuda Novog Sada.
„Svakako da „Exit“ ima velikog udela u broju turista koji posete naš grad, no nemojmo zaboraviti i druge kulturne manifestacije, poput Međunarodnog festivala uličnih svirača ili Jazz festivala, koji takođe imaju veliki broj poklonika iz drugih zemalja“, kaže Knezi.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, preko 10.000 turista je tražilo pomoć i informacije o gradu tokom protekle godine, a smatra se da je broj posetilaca koji se nisu obraćali turističkim institucijama još veći. Zanimljiv je podatak da je Novi Sad posetila i nekolicina gostiju iz Južnoafričke republike i to u vreme trajanja Mondijala u toj zemlji.
Izvor: Radio 021

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *