Novi Sad drugo gradilište u Srbiji, 700 lokacija

Novi Sad drugo gradilište u Srbiji, 700 lokacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je 14. decembra 2014. godine da u Novom Sadu ima 14 odsto turista više u odnosu na isti period prošle godine, kao i da je Novi Sad drugi u Srbiji po broju aktivnih gradilištva kojih ima 700.

On je na konferenciji „Ekonomist – Svet u 2018“ rekao da nema više politike zatvorenih vrata, opstrukcije ni svađa oko nadležnosti.

– Počinjemo i gradnju zgrade RTV-a, koji emituje na 13 jezika, na to smo ponosni, jer retko koji javni servis može da se pohvali time u Evropi. Međunarodni ugled Srbije vidi se i po projektu Jedan pojas-jedan put, Univerzitet u Novom Sadu izabran je za konzorcijum tog projekta, a naši studenti moći će da provedu jedan semestar na Univerzitetima u Kini – rekao je Vučević.

Kako kaže, nasleđena loša praksa upravljanja lokalnim samoupravama u Srbiji, nije sprečila dalji razvoj, koji će se nastaviti uz dodatno ubrzanje.

U uvodnom delu konferencije „Ekonomist – Srbija u 2018“ obratili su se i predsednica skupštine Srbije Maja Gojković, ministraka građevinarstva Zorana Mihajlović, ministar za rad Zoran Đorđević koji su izrazili optimizam po pitanju slike Srbije u 2018. godini, te naveli da treba nastaviti politku koja je ustanovljena kada je Aleksandar Vučić postao premijer.

Izvor: Tanjug

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *